MINE 9 YNDLINGSSERIER

Jeg ELSKER serier. Og jeg elsker, at serier er blevet en ny form for filmkunst, hvor der kan eksperimenteres med genrer, virkemidler og personligheder. Før var kunsten forbeholdt filmverdenen, og der var kun serier som Beverly Hills og Venner, som jo var sjove nok, men som ikke ligefrem kan kaldes kunst. Nedenstående er mine 9 favoritter i uprioriteret rækkefølge, og der er både sjov og spas, uhygge og mord. Hvilke serier er jeres favoritter? 

1. Fargo

Lester Nygaard er en usikker midalderende forsikringsmand, som er træt af sit liv og hader sin kone. Da han møder sin barndomsmobber og bliver slået i ansigtet, ender han op på hospitalet, hvor han møder lejemorderen Lorne Malvo. Her fortæller Lester om omstændighederne, og kort tid efter findes Lesters mobber myrdet. Dette kommer til at være blot ét i rækken af mange mord, som sker i den lille flække Bemidji i Minnesota, USA. I serien dækker sneen alt og alle, der bliver leget med farver, musik og kontraster, og det uhyggelige og morderiske bliver næsten smukt. Serien er baseret på Coen-brødrenes film Fargo fra 1996, som også er værd at se. Serien har en rating på 9,1 på imdb.

2. True Detective

Ligesom Fargo er True Detective en miniserie, hvor man får slutningen serveret i sidste afsnit. I denne serie følger man to betjentes, Rust og Martys, fortælling om et mord begået i Louisiana tilbage i 1995. Nutiden hedder 2012, og som serien skrider frem, bliver det klart, at sagen måske ikke blev helt opklaret dengang. Sydstatsuhyggen er i top, og der bliver givet fuld gas for gamle uhyggelige religioner, som præger Louisiana, og som jeg også selv oplevede, da vi var der i sommers. Både skuespil, effekter og billeder er helt i top, selvom man kan undres over, hvorfor Matthew McConaughey altid skal spille roller, hvor han ligner lort, haha. Serien har en rating på 9,3 på imdb.

https://www.forevigt.dk/bryllupsbilleder/

https://weddingcompany.dk/wedding-photographers-copenhagen/

https://weddingcompany.dk/bryllupsfoto-ved-bryllupsfotograf/

https://familiefotografering.dk/bryllupsfotograf/

https://familiefotografering.dk/

3. The Walking Dead

Endnu en spændingsserie, men ikke lige så smuk og interessant som Fargo og True Detective. The Walking Dead er ikke et mesterværk, og hvis man går i gang, skal man holde sæson 2 ud, som man hurtigt kan gå død i. Det bliver nemlig MEGET bedre i sæson 3 og 4, for slet ikke at tale om sæsonpremieren på sæson 5. Jeg får helt kuldegysninger ved tanken. Helt generelt handler serien om den klassiske zombieapokalypse, som man har set mange gange før, men denne gang er der fokus på overlevelse og ikke på at redde verden. Serien følger en gruppe mennesker overleve både de døde og de levende, som faktisk oftest er de værste. Skuespillet er godt, omend zombierne engang imellem ser lidt falske ud, ha ha. Og så elsker jeg, at serien foregår i Georgia. Serien har en rating på 8,7 på imdb.

4. Game of Thrones

Denne er nok ikke en ny én for de fleste. Serien foregår i en Middelalder lignende tidsperiode, hvor en række konger kæmper om retten til tronen. Kontrasten mellem sneen og kulden i nord og varmen og velstanden i syd giver serien liv og kontraster. Bland så lige en powerkvinde med tre drager, magtliderlige mænd, lidt incest, lidt tortur og lidt hævn med i spillet, så har du Game of Thrones. Serien har en rating på 9,5 på imdb.

5. Breaking Bad

Serien som de fleste nok også kender. En high-school lærer får konstateret kræft, og da han nægter at modtage hjælp fra sine rige venner, beslutter han sig for selv at tjene penge til sine behandlinger. Han er nemlig kemilærer og kan koge en fandens god meth. Til distribuering får han hjælp af high-school-droput Jesse, og sammen møder de den ene vanvittige meth-galning efter den anden. Serien har en rating på 9,5 på imdb.

6. The Office

Og så går vi over til det sjove. The Office er så fucking sjov, at jeg har grint til jeg fik ondt i maven flere gange i hver episode i specielt de første par sæsoner. Serien tager udgangspunkt i en kontorafdeling i papirfirmaet Dunder Mifflin, som Michael er leder for. Og han er skideskør og en elendig chef, og man hader ham faktisk lidt i starten, men som serien skrider frem, lærer man at holde af det kære, skøre væsen. På kontoret er der også Jim, som ustandseligt bruger al sin arbejdstid på at drille Dwight, og det ender ud i hylende morsomme scenarier. Serien er filmet sådan, at man følger et filmhold, som optager en dokumentar om afdelingen, så man ser altid personerne snakke til sig kameraet og fortælle om sig selv og livet på kontoret. SE DEN, du vil ikke fortryde det! Serien har en rating på 8,8 på imdb.

7. Parks and Recreation

Denne serie er filmet på samme måde som The Office, hvor den følger parkkontoret på det lokale rådhus i byen Pawnee, USA. Hovedpersonen er Leslie Knope, som er fuldstændig fantastisk engageret i sit arbejde med at få byens parker til at fungere. Da der kommer en klage om en mand i et hul, møder man både den søde sygeplejerske Ann og hendes åndssvage kæreste Andy, som man dog lærer at holde af senere i serien. Derudover arbejder også Ron Swanson på kontoret, og han er en rigtig mand, som kun spiser kød. Og så er der Tom Haverford, som introducerede os for ‘Treat Yo Self’-dagen. Årh, se den, se den, den er så pissesjov! Serien har en rating på 8,6 på imdb.

8. Community

Den er sjov, men underlig. Serien handler om et community college i USA, hvor man følger en lille gruppe studerende, som er meget forskellige. De tager underlige fag, møder underligere undervisere, og der sker generelt mange skøre ting. Serien tager pis på sig selv og specielt på det amerikanske samfund. Og så har den sådan nogle temaafsnit, hvor gruppen af studerende pludselig er med i et af Law and Order, hvor de skal opklare, hvem der ødelagde deres biologiprojekt. Se den hvis du vil have nogle gode grin og elsker selvironi og kritik af USA. Serien har en rating på 8,6 på imdb.

9. Suits

Igen ikke nogen kunstserie, men den er spændende, og personerne er bare nice. Serien handler om Mike, der mod alle odds, bliver ansat i et stort advokatfirma på Manhattan. Hans mentor og vejleder bliver Mr. Harvey, og sammen løser de alskens forskellige sager. Der er interne konflikter, kærlighed og spændning, og man keder sig ikke et sekund. Serien har en rating på 8,8 på imdb.

Jeg har også set Girls, House of Cards, Modern Family, Gossip Girl og Pretty Little Liars, hvoraf jeg gik død i de tre første, og de to sidste er ikke just gode serier, men dejligt tidsfordriv.

Hvilke serier er jeres favoritter? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *